Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Όρνιθες (1983) του Αριστοφάνη

Αλληγορική και ουτοπική κωμωδία του Αριστοφάνη, που παίχτηκε στα Εν Άστει Διονύσια του 411 π.Χ., παίρνοντας τη δεύτερη θέση.

Η Μαρίκα Κοτοπούλη ανέβασε τους Όρνιθες το 1929, ενώ ιστορική έχει μείνει η παράσταση του Κάρολου Κουν, στο Ηρώδειο το 1959, με σκηνικά και κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη, χορογραφία Ζουζούς Νικολούδη και με την υπέροχη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Πρόκειται για μια παράσταση που ξεσήκωσε τότε θύελλα αντιδράσεων, για να βραβευθεί στα 1961 στο Θέατρο των Εθνών, στο Παρίσι.

Η κωμωδία του Αριστοφάνη Όρνιθες μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το ραδιόφωνο στις 18/1/1983, από την εκπομπή Μικρή Αυλαία. Η μετάφραση είναι του Θρασύβουλου Σταύρου και η ραδιοφωνική διασκευή της Ειρήνης Μάρρα.

Παίζουν: Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κώστας Κοντογιάννης, Νίκος Γαροφάλλου, Κάκια Ιγερινού, Γιώργος Παρτσαλάκης, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιώργος Μπαγιώκης, Κώστας Κοκκάκης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης