Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Το έργο ή Το τέλος του παιχνιδιού & Κασκάντο (1976) του Σάμιουελ Μπέκετ

Δύο ραδιοφωνικά έργα του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα και βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας το 1969 Σάμιουελ Μπέκετ. Τα δύο έργα μεταδόθηκαν στερεοφωνικά από την εκπομπή Το Τρίτο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδουλάκη, τον Οκτώβριο του 1976 Το Έργο και το Σεπτέμβριο του 1976 το Κασκάντο.

Το Κασκάντο ακούστηκε για πρώτη φορά στα γαλλικά από το France Culture το 1963 και το 1964 από το Τρίτο Pρόγραμμα του BBC.

Τα δύο ραδιοφωνικά έργα Κασκάντο και Το Έργο, ηχογραφήθηκαν για πρώτη φορά στερεοφωνικά για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1976, κάτι που αποτέλεσε ένα πείραμα για την εποχή εκείνη. Γι' αυτό και οι ηθοποιοί ακούγονται ξεχωριστά από τα δύο ηχεία.

Το Έργο ή Το τέλος του παιχνιδιού

Παίζουν: Όλγα Τουρνάκη, Άννα Γεραλή, Γιώργος Τσιτσόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδουλάκης

Κασκάντο

Παίζουν: Σταμάτης Φασουλής, Ιωάννα Κορομπίλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδουλάκης