Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΚΕΡΛΥ του Νόρμαν Κόργουϊν



Έχετε ποτέ δει μια κάμπια να χορεύει; Φυσικά όχι, και κανείς άλλος δεν έχει - εκτός από τον Cary Grant και τους άλλους στην ταινία του 1944 «Μια φορά κι έναν καιρό". Ταινία βασισμένη στο έργο του Νόρμαν Κόργουϊν «Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΚΕΡΛΥ» (my client curley)

Είναι η ιστορία ενός αγοριού που έχει εκπαιδεύσει μια κάμπια να χορεύει όταν παίζει η μουσική από το τραγούδι "Αυτό είναι το μωρό μου" και ενός θεατρικού παραγωγού που θέλει να τους κάνει διάσημους προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά.
Δίνει στο φαινόμενο αυτό εθνική σπουδαιότητα. Στη συνέχεια ακολουθεί καταιγισμός προσφορών για την αξιοποίηση του εντόμου - και υπάρχει ακόμη και μια σκηνή της Walt Disney, που από το Χόλιγουντ, προσφέρει $ 100.000 για αυτό.
Την τελευταία στιγμή και ενώ φαίνεται ότι θα γίνει η συμφωνία το έντομο χάνεται. Πάντως, πριν από το τέλος βρίσκεται .......... να έχει μετατραπεί σε μια ωραία πεταλούδα!


Norman Lewis Corwin (Γεννημένος 3 Μαΐου του 1910) είναι Αμερικανός συγγραφέας, σεναριογράφος, παραγωγός, δοκιμιογράφος και καθηγητής της δημοσιογραφίας και της γραφής. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η συγγραφή και σκηνοθεσία έργων για το ραδιόφωνο κατά τη διάρκεια του 1930 και του 1940. Επίσημη σελίδα του στο διαδίκτυο. (αγγλικά)

Για το ραδιόφωνο: Ηχογράφηση 19 Μαίου 1983
Πρώτη εκπομπή: 3 Ιουνίου 1983 ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Κωστής Τσώνος, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Μάνος Μουντάκης, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Μάνια Δελαπόρτα.


παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Ρηγόπουλος, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Βασιλείου, Κώστας Δυριώτης, Λίλη Κοκόδη, Βαρβάρα Κυρίτση, Δημήτρης Τσούτσης, Γιώργος Κωνσταντής, Ζωή Ρηγοπούλου, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Τζένη Σαμπάνη, Μηνάς Τίγκιλης, Τάκης Θεοφανίδης