Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΒΟΙΤΣΕΚ ΤΟΥ ΓΚΡΕΟΡΓΚ ΜΠΥΧΝΕΡ (1964)


Υπόθεση: Ένας καταπιεσμένος εργαζόμενος στις σιδηροδρομικές γραμμές χάνει κάθε πνευματική ισορροπία, όταν αντιλαμβάνεται ότι η γυναίκα του τον απατά. Ο ταπεινωμένος Βόιτσεκ θα εξεγερθεί ενάντια σε μία χωρίς διέξοδο ζωή, σφάζοντας τον καταπιεστικό ανώτερο του και σκοτώνοντας τη γυναίκα του που αρνείται να κάνει έρωτα μαζί του.
Η αληθινή ιστορία του βετεράνου του σουηδικού και πρωσικού στρατού Γιόχαν Κρίστιαν Βόυτσεκ (1780-1824), που εκτελέστηκε σε δημόσια εκτέλεση στη Λειψία, στις 27 Αυγούστου 1824, για το φόνο της 46χρονης Γιοχάννα Κρίστιαν Βόοστ, μετά από γνωμοδότηση του Δρα Γιόχαν Κρίστιαν Κράους ότι είχε σώας τας φρένας κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.
O Βόιτσεκ, του οποίου σώζεται μόνο μια ημιτελής εκδοχή, πρωτοανέβηκε το 1913.

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, ΓιΆννης Γκιωνάκης, Λουκιανός Ροζάν, Ελένη Χατζηαργύρη, Ελένη Κριτή, Θεοχάρης Νάζος, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιώργος Μοσχίδης, Χρήστος Κατσιγιάννης, Σταύρος Φαρμάκης, Γιώργος Πλούτης, Βίκτωρ Παγουλάτος.