Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011
«Το Τρίτο Κουδούνι», το θέατρο στο ραδιόφωνο του Δευτέρου Προγράμματος 103,7
Επιμέλεια-Παραγωγή εκπομπής: Γιώργος Ν. Ευσταθίου

Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, μια νέα σειρά εκπομπών θα αρχίσει να μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ».
ΩΡΑ 21.00-23.00
Πρόκειται ουσιαστικά για το ζωντάνεμα μιας παλιάς κι αγαπημένης «συνήθειας» των ακροατών να απολαμβάνουν, όταν οι αντικειμενικές δυσκολίες ή οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν, τη μαγεία του θεάτρου μέσω του ραδιοφώνου।


Ακριβώς γι αυτό, επιλέξαμε από το σύγχρονο ρεπερτόριο να σας παρουσιάσουμε μια σειρά σημαντικών έργων, Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, όπως του Δημήτρη Δημητριάδη «Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών», (σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη με τους Κατερίνα Διδασκάλου, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννο Περλέγκα και Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο) ή του Μάριου Ποντίκα «0 δολοφόνος του Λάϊου και τα κοράκια», ( σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με τον Δημήτρη Καταλειφό και την Ράνια Οικονομίδου) κ.α. και ξένων, όπως του Ισπανού Jose Sanchis Sinistera «Η πολιορκία του Λενινγκραντ», (σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή με τις Αντιγόνη Βαλάκου και Μάγια Λυμπεροπούλου) ή της Pierrete Dupoyet «Τζελσομίνα», (σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου με την Ολια Λαζαρίδου).


Ηχογραφήσαμε επίσης για να σας μεταδώσουμε, παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία - ερμηνεία του Λευτέρη Βογιατζή (Κρέοντα), Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη), Νίκο Κουρή (Αίμονα), Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη) και τους Δημήτρη Ημελλο, Αγλαϊα Παππά, Αλεξία Καλτσίκη, Νικόλα Παπαγιάννη και Ρηνιώ Κυριαζή, από το Θέατρο Πέτρας,14 και 15 Ιουλίου 2007. Το έργο «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία - ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου από το Θέατρο των Βράχων - Μελίνα Μερκούρη, 12 και 13 Ιουνίου 2009.


Επίσης, τρία έργα σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. «Ιχνευτές» του Σοφοκλή (2011), «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού (2011) και την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον Παναΐτ Ιστράτι» με την ερμηνεία του σκηνοθέτη, όπως παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 22 Δεκεμβρίου 2010.
Κι όλα αυτά είναι μόνον η αρχή! Γιατί στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν εξ ίσου σημαντικές προτάσεις για τους φίλους ακροατές και φανατικούς λάτρεις του θεάτρου.
Η «Ιλιάδα Α Ω» σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη με την ερμηνεία 24 πρωταγωνιστριών, μία για κάθε ραψωδία, (Λυδία Κονιόρδου, Στεφανία Γουλιώτη, Εύα Κοταμανίδου, Ρένη Πιττακή, Ράνια Οικονομίδου, Φιλαρέτη Κομνηνού, Κάτια Δανδουλάκη, Πέμυ Ζούνη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Θέμις Μπαζάκα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Μαρία Σκουλά, Δήμητρα Χατούπη, Μαρία Πρωτόπαππα, Λένα Κιτσοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Άννα Μάσχα Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Ρούλα Πατεράκη, Όλια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση), που με το κύρος και την σκηνική τους γοητεία ζωντάνευαν κάθε πέμπτη στο Εθνικό, τον επικό λόγο του Ομήρου, (Οκτώβριος 2010 Απρίλιος 2011). Ο κύκλος ήταν μία προσφορά του Δημήτρη Μαρωνίτη και των ηθοποιών προς το κοινό του Εθνικού Θεάτρου και μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι μας πλέον, μέσω του Δευτέρου Προγράμματος, ένα κείμενο ανεκτίμητης αξίας σε μια καινούργια μετάφραση, που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση

http://www.e-tetradio.gr/ar4832el_theatrostodeyteroprogramma.html