Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio TheatreΤετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε μια πολιτεία, υπάρχει ένα Φίδι που για ν΄ αφήσει το νερό της πηγής να τρέξει, κάθε χρόνο κατασπαράζει ένα κορίτσι.

Την επιλογή κοριτσιών για την θυσία αυτή, την κάνουν οι κάτοικοι με κλήρωση.

Αυτή τη φορά, ο κλήρος πέφτει στην κόρη του Πασά, την Βεζυροπούλα. Ο Πασάς στεναχωρημένος βγάζει διαταγή πως όποιος σκοτώσει το καταραμένο φίδι, θα πάρει 200 λίρες, θα παντρευτεί την κόρη του, και μετά τον θάνατό του θα πάρει και τον θρόνο.

Έρχονται οι διάφοροι γνωστοί τύποι, αλλά κανείς δεν καταφέρνει να σκοτώσει το καταραμένο φίδι.

Τέλος ο Μέγας Αλέξανδρος, που κατά την παράδοση στο Θέατρο Σκιών συμβολίζει τον Άγιο Γεώργιο, σκοτώνει το φίδι, και λυτρώνει τον τόπο από τα δεινά.

Διασκευή για το ραδιόφωνο: Πέτρος Μαρκάκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Κροντηράς
Σαντούρι: παίζει ο Γιάννης Τζόβενος
Κλαρίνο: ο Ανδρέας Χαρμαλιάς
Κιθάρα: ο Θεμιστοκλής Καράμπελας
Τεχνική επιμέλεια: Βασίλης Καρράς
Ψηφιακή επεξεργασία: Γιάννης Ψυχογιός
Ερευνα αρχειακού υλικού και επιμέλεια CD : Αιμιλία Κτενά – Σιδέρης Πρίντεζης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μόλλας, Μιχάλης Καλογιάννης, Χριστόφορος Νέζερ, Κώστας Σαντοριναίος, Γιάννης Αργύρης, Αννα Ραυτοπούλου, Μιχάλης Μπούχλης, Σπύρος Ολύμπιος, Ευάγγελος Πρωτόπαπας, Παντελής Ζερβός, Νάσος Κεδράκας, Δημήτρης Ντουνάκης, Φοίβος Ταξιάρχης.