Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΩΪ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ Dario Niccodemi

Μετάφραση - Διασκευή για το ραδιόφωνο: Ελευθερία Ντάνου
Σκηνοθεσία: Εύης Γαβριηλίδη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Χατζηαργύρη, Νίκος Τζίγιας, Κούλα Αγαγιώτου, Λουκιανός Ροζάν, Ντίνα Κούκου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Γιάννης Παπαγεωργίου.
Πρώτη εκπομπή: 13 Ιουνίου 1965

O Ντάριο Νικοντέμι γεννήθηκε στην Αργεντινή από Ιταλούς γονείς, μα τις σπουδές του τις έκανε στην Ιταλία. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε στα 1911 με το τρίπρακτο κοινωνικό δράμα "Το Καταφύγιο", που αμέσως κίνησε τις συμπάθειες του κοινού στον πρωτόβγαλτο συγγραφέα.
Ο συγκεκριμένος δραματουργός ήταν πολύ δημοφιλής στο πρωτο μισο του 20ου αιώνα. Τα διασημότερα έργα του που ερμήνευσαν με επιτυχία μεγάλες ντίβες της εποχής-Κοτοπούλη, Κυβέλη-είναι ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ, Η ΣΚΙΑ και Η ΕΧΘΡΑ. Στις μέρες μας έχει περάσει στην γενική ληθη, ακομη και εντος Ιταλίας.