Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio TheatreΠαρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ του Δημήτρη Βυζάντιου

Μετά την Επανάσταση του 1821, στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα, υπάρχουν διάφορες ντοπιολαλιές। Μια λέξη που λέει ένας Κρητικός μπορεί να σημαίνει άλλα πράγματα ένα Χιώτη ή ένα Μωραΐτη. Σε μια λοκάντα τρώνε και πίνουν άντρες με καταγωγή από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το αίμα όλων βράζει και η παρεξήγηση δεν θα αργήσει. Άλλα λέει ο Κρητικός, άλλα καταλαβαίνει ο Αρβανίτης. Γρήγορα θα πιαστούν στα χέρια και ο καθένας θα λέει τα δικά του. Το μπέρδεμα επιτείνεται από την παρουσία ενός σοφολογιώτατου, που επιμένει να μιλάει σε μια ακατάληπτη για τους υπόλοιπους αρχαΐζουσα γλώσσα. Τη λύση καλείται να δώσει ο αστυνόμος, επτανησιακής καταγωγής, που, προφανώς, άλλα του λένε, άλλα καταλαβαίνει.
Μια απολαυστική κωμωδία του Δημήτρη Βυζάντιου που γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και κάνει τον κόσμο να γελάει μέχρι τις μέρες μας.

Χρονολογία Ηχογράφησης, 2 Σεπτεμβρίου 1977
Πρώτη εκπομπή: 30 Οκτωβρίου 1977
Επαναληπτικές εκπομπές: 8 Μαρτίου 1978, 15 Αυγούστου 1980, 27 Μαρτίου 1996

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Αλκης Παπαδόπουλος,
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Στέλιος Μακρής,

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Ιωακειμίδης, Ηλίας Λογοθέτης, Θόδωρος Κατσαδράμης, Νίκος Λυκομήτρος, Μιχάλης Μπαλής, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Σαββαϊδης, Αλέξης Σταυράκης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Τάκης Χρυσούλης.