Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio TheatreΠαρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ Χάρολντ Πίντερ


Family Voices - Harold Pinter

Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας, του γιου της και του νεκρού συζύγου και πατέρα με μια σειρά από επιστολές που η μητέρα και ο γιος έχουν γράψει ο ένας στον άλλο και που ο καθένας διαβάζει δυνατά. Ο γιος έχει φύγει μακριά από την πόλη και περιβάλλεται από περίεργους χαρακτήρες και περιστάσεις. Η μητέρα, που προφανώς ποτέ δεν λαμβάνει γράμματα, είναι οργισμένη με τον γιο γιατί δεν ανταποκρίνεται στις επιστολές της, και μεταφέρει την είδηση του θανάτου του πατέρα του. Προς το τέλος του έργου, ο πατέρας μιλάει σαν να ήταν από τον τάφο, «ακριβώς για να διατηρήσει επαφή»

Μια σειρά αλληλένδετων μονολόγων που ομιλούνται από τρεις φωνές (Ένα, δύο, και τρία), Το έργο Family Voices εκθέτει τα θέματα που αφορούν τις δυσκολίες της επικοινωνίας, τις περιπέτειες της μνήμης και του παρελθόντος, και τη δυσλειτουργία της οικογένειας . Η ιδιαίτερη κατάσταση των χαρακτήρων προκαλεί το Θέατρο του Παραλόγου. Η μητέρα και γιος έχουν συνεχώς προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι πιο έντονες προσπάθειες επικοινωνίας να χρησιμεύουν μόνο για να γίνει η κατάσταση ακόμη πιο παράλογη.

Πρώτη φορά το έργο παρουσιάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 3 στις 22 Ιανουαρίου του 1981, με την σκηνοθετική καθοδήγηση από τον Peter Hall.
Έπαιζαν οι:
Voice 1 - Michael Kitchen
Voice 2 - Peggy Ashcroft
Voice 3 - Mark Dignam
Η πρώτη θεατρική παρουσίαση του έργου έγινε από τον Εθνικό Θέατρο της Μ. Βρετανίας στις 13 Φεβρουαρίου του 1981, με την ίδια σκηνοθεσία και τους ίδιους ηθοποιούς.

Στην φωτο: Peter Hall, Mark Dignam, Peggy Ashcroft, Harold Pinter and Michael Kitchen


Για το ραδιόφωνο:
Χρονολογία Ηχογράφησης, 10 Μαρτίου 1983

Πρώτη εκπομπή: 25 Μαρτίου 1983

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μίνως Βολανάκης,
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Διαμαντίδου Δέσπω,

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσπω Διαμαντίδου, Στάθης Σαμαρτζής, Δημήτρης Σεϊτάνης