Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

παράσταση με θεατρικό παιχνίδι


παράσταση με θεατρικό παιχνίδι για παιδιά από 4 έως 11 χρόνων

Το όνειρο της Ανεμί...
ή μαγειρεύοντας μια ιστορία!

 βασισμένη στο παραμύθι «Ο γάμος της Ανεμί» του D. LHomme εκδόσεων Άγρα
 
Ένα ασυνήθιστο παλάτι με πλουσιοπάροχα εδέσματα, μια πριγκίπισσα που δε θέλει καθόλου να τα δοκιμάσει, μια χώρα γεμάτη λαιμαργία. Τι συμβαίνει στην κουζίνα του παλατιού όταν όλοι φεύγουν; αφήγηση, παιχνίδι, μουσική, συμμετοχή στη δράση σε ένα παραμύθι για τη σωστή διατροφή και την ποιότητα των επιλογών στη ζωή με θεατρικά παιχνίδια κίνησης, ρυθμού, ρόλων διαβαθμισμένα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες
 
από την ομάδα PLAN …BEE
 
Σάββατο 2 και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στις 6:00
Χώρος Τέχνης και Παιχνιδιού Δελφών 13
Δελφών 13, Περιστέρι (στάση Δημαρχείο), τηλ. 6977209160, 210 8828696
Διάρκεια παράστασης και παιχνιδιού: 80 λεπτά
Είσοδος: 7 ευρώ (5 ευρώ για ομάδες άνω των 10 ατόμων)
Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 210 8828696, 6945 892207

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜ​ΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ

 

Στο πλαίσιο των
δράσεων Μανιφέστα της Κολεκτίβα Ομόνοια
ot;Times New Roman"; mso-fareast-language: EL;"> για την επανεκκίνηση του
Θεάτρου Εμπρός με στόχο την δημιουργική πρακτική και την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, η Χρύσα Καψούλη παρουσιάζει τον Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα μονόπρακτο βαθιά ανθρώπινο που ανατρέπει το μύθο της Κασσάνδρας, ταξιδεύοντας το πρόσωπό της στο σήμερα.

 
 Η Κασσάνδρα αποτελεί το πρόπλασμα τής ξένης, όχι μόνο γιατί έρχεται από μια άλλη χώρα, αλλά κι επειδή η μαντική της ιδιότητα την τοποθετεί αυτομάτως σ’ ένα άλλο επίπεδο, κυρίως την θέτει απέναντι στους άλλους στους οποίους απευθύνει τις προβλέψεις της. Στο πρόσωπό της συναντιέται το πρόβλημα της καταγωγής και της γλώσσας, δύο κρίσιμων χαρακτηριστικών για την αποδοχή και την ένταξη.
 
Στον «Ευαγγελισμό», αυτά τα δύο στοιχεία δοκιμάζονται ριζικά από την ανατρεπτική δύναμη τού πόθου. Εδώ, η Κασσάνδρα αναλαμβάνει η ίδια την διαπραγμάτευση τού προσωπικού της μύθου, που την θέλει ανέραστη και εχθρική προς την ερωτική προσφορά, και ανασκευάζει τελείως την γνωστή και καθιερωμένη εικόνα της. Γίνεται το αντίθετό της.
 Η απόρριψη τού έρωτα που ένιωθε ο Απόλλωνας γι’ αυτήν, απόρριψη για την οποία εκείνος την καταράστηκε να μαντεύει την αλήθεια αλλά να μην γίνεται από κανέναν πιστευτή, σταματά για να πάρει τη θέση της η απόλυτη παράδοση στο ερωτικό πάθος τού άντρα που, με την ανταπόκριση αυτή, την κάνει γυναίκα.
Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στην Κασσάνδρα, παίρνει, μέσα από τα λόγια της κι από τον τρόπο με τον οποίο αφηγείται την μεταστροφή της, πολύ ευρύτερες διαστάσεις: γίνεται μία παράφορη εξαγγελία υπέρ τής ερωτικής προσφοράς στην οποία η Κασσάνδρα αποδίδει τον καταλυτικό ρόλο για την επίτευξη μιάς ριζικής τομής. Η ιστορία τής ανθρωπότητας χωρίζεται σ’ ένα πριν την προσφορά και σ’ ένα μετά απ’ αυτήν.
 Το προσωπικό πριν της Κασσάνδρας είναι το πριν όλων των ανθρώπων, και το προσωπικό της μετά είναι το μετά όλων των ανθρώπων. Το καταδικασμένο πριν και το αναγεννητικό μετά γίνονται τα δύο άκρα όπου ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρεθεί αλλά και όπου μπορεί να επιλέξει ποιο από τα δύο θα ακολουθήσει. Έτσι, η μικρασιάτισσα Κασσάνδρα, μέσα από τη ζωή και τις επιλογές της, διακηρύσσει την ολική επικράτηση της προσφοράς και της αποδοχής του πόθου στην ζωή του κάθε ανθρώπου.
 Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην 3η Συνάντηση Νέων Δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της XIV ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ στο Υπαίθριο Θέατρο (2η Σκηνή) στους Δελφούς (10/7/2009) καθώς και στα 44α Δημήτρια Θεσσαλονίκης (16-18/10/2009).
 
'Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας'
Θέατρο Εμπρός,
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή


Δευτέρα 4 Φλεβάρη στις 21:30
Είσοδος ελεύθερη

 Συντελεστές:
Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Χρύσα Καψούλη
Μουσική Σύνθεση: Μιχάλης Δέλτα
Κοστούμι-Visual Design: Αντώνης Βολανάκης
Θεατρολόγος-Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά
Επικοινωνία: Μαρία Σούμπερτ / Cloud 7
Παραγωγή: DameBlanche

 
Μαρία Σούμπερτ / Cloud 7
210 3638509
6938255522


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ από την ομάδα Νοσταλγία


 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια ομάδα ανθρώπων εγκαταλείπεται σε ένα άγνωστο δάσος που δεν έχει τέλος. Εκεί, κατασκευάζουν μια τεράστια καλύβα και συγκροτούν ένα μοντέλο κοινότητας για να επιβιώσουν και να προστατευθούν από εξωτερικές απειλές. Ταυτόχρονα αποφασίζουν να αντικαταστήσουν τις παλιές κοινωνικές τους δράσεις με καινούργιες και να βυθιστούν μέσα στο κλίμα που δημιουργεί το περιβάλλον που έφτιαξαν.
Να βυθιστούν στην πίκρα και την απόγνωση της εγκατάλειψης και να παλέψουν τον μεγαλύτερο εξωτερικό εχθρό που παραμονεύει μέσα στα δέντρα τη νύχτα, έτοιμος να τους επιτεθεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

"Ο Αιγόκερως" είναι το δεύτερο διαδραστικό happening της ομάδας Νοσταλγία μετά την "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου". Ολικά επηρεασμένο από τη ζωγραφική και τα σκοτεινά κινήματα του μεσοπολέμου, το θέαμα εισάγει έναν νεό τρόπο αφήγησης και ψυχεδελικής εμπειρίας για τους θεατές.


Οι θεατές πρέπει απαραίτητα να κάνουν τηλεφωνική κράτηση για να εισέλθουν στο θέαμα. Η είσοδός τους επιτρέπεται κάθε ένα τέταρτο, σε γκρουπ των 15 ατόμων.

"O κάθε θεατής πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της κοινότητας του Δάσους, γιατί αλλιώς θα χαθεί..."


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 8, 9, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ/ΚΡΑΤΗΣΗΣ: 21:15 , 21:30, 21:45, 22:00.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 ΛΕΠΤΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10 ΕΥΡΩ, 8 ΕΥΡΩ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ & ΑΝΕΡΓΟΙ)



Μπείτε στο δάσος....

Nostalghia Theater Co.

RABBITHOLE - ART & PERFORMANCE SPACE

Germanikou 20, Metaxourgeio

Phone/Fax: +30 210 5249903


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κι εσείς... Βότκα Μολότοφ, κύριε Τσέχωφ


Μετά το εμπρηστικό μπαράζ των προηγούμενων ημερών, τα τρομοκρατικά χτύπημα σε πολιτικά γραφεία και τις βομβιστικές επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα,
μια ακόμα «Βόμβα» είναι έτοιμη να τοποθετηθεί:
«Κι εσείς... Βότκα Μολότοφ, κύριε Τσέχωφ;»
του Άντον Τσέχωφ
από τη Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ
σε σκηνοθεσία Μπαντούνα Σταμάτη
Ένας συγγραφέας εν μέσω συγγραφικού μπλοκαρίσματος. Γύρω του περπατούν, σέρνονται ή τρέχουν ανυπεράσπιστα πλάσματα που μπορούν να σε οδηγήσουν στην παράνοια... Πόρνες με φιλότιμο, ενοχλητικοί επισκέπτες, αμήχανοι νεαροί στα πρώτα τους σεξουαλικά βήματα.... Ένα «γαϊτανάκι» από ανθρώπους που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αγγίζοντας τα όρια της δικής μας καθημερινότητας. Αστείες ιστορίες ζωντανεύουν μέσα από φαιδρές φιγούρες και στοργικά πορτρέτα. Εμπνευσμένα από τη Ρωσία του 19ου αιώνα, αλλά τρομαχτικά σύγχρονα.

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013
Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον)
Ώρα Έναρξης: 8.30 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 75'


Είσοδος Ελεύθερη
Υπό την αιγίδα του Δήμου Ιλίου

Το τρέιλερ της παράστασης........
http://www.youtube.com/watch?v=-qXtYBqGlrs


Λίγα λόγια για την Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ...
"Είμαστε ερασιτέχνες, που αγαπούμε εν πρώτοις το θέατρο, αλλά και κάθε άλλη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.
Προερχόμαστε από μια μαθητική θεατρική ομάδα -του 1Oου Γυμνασίου Ιλίου- που μεταλλάχθηκε σε Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ, όταν πια οι μαθητές, που αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα της, άφησαν τα μαθητικά θρανία κι άρχισαν να παίζουν άλλους δυσκολότερους ρόλους στη σκηνή της ζωής…
Στο ερώτημα τι κέρδος αποκομίζουμε εμείς τόσα χρόνια ασχολούμενοι ερασιτεχνικά με το θέατρο, δίνουμε αυτήν την ειλικρινή απάντηση:
Έλα μου ντε...Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Και μάλιστα του ερασιτέχνη, που πάει κόντρα σ’ ό, τι δίνουν αξία οι καιροί…

Η μικρή μας ιστορία…
2007 – 2008 “Ο θάνατος του Περικλέους” του Δ. Κορομηλά (Φθινόπωρο- Χειμώνας)
Η παράσταση πήρε μέρος στο 23ο Πανελλήνιο – Γ΄ Διεθνές Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας και βραβεύτηκε από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
2008 “Εταιρικοί Διάλογοι” του Λουκιανού (Καλοκαίρι- Φθινόπωρο)
2009 “Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι” της Α. Κοντραφούρη (Άνοιξη)
Θέατρο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.
2009 “Η Τελετή” του Παύλου Μάτεσι (Καλοκαίρι)
2010 “Μαύρη Κωμωδία” του Peter Shaffer ((Καλοκαίρι)
2011 “Η μακαρίτισσα μητέρα της Κυρίας” του Georges Feydeau (Καλοκαίρι)
2012 “Τα σκοτεινά παραμύθια” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Χειμώνας)
Σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου ΠεραμίωνΚυζικηνών
Η θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ παρουσίασε, επίσης, το 2008 εκδήλωση με θέμα «Το θέατρο την περίοδο του πολέμου και της κατοχής» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου για την 28η Οκτωβρίου. Τον Μάρτιο του 2009 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» , «Μια ομάδα, μια σκηνή» Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα θεάτρου, παρουσιάζοντας την «Έκτη ημέρα – Με αφορμή τον Τσέχωφ» από το έργο « Η παράσταση ….. αναβάλλεται».
Τέλος, η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ επιλέχθηκε ανάμεσα σε ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα να συμμετέχει στο «5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς», στην Πάτρα. Ο Τάσος και η Βασίλω κυριευμένοι, από τον «Δαίμονα του trendy» - σε κείμενο των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα- θα ταξιδέψουν στις 14-15-16-17 Φεβρουαρίου 2013, για να βρεθούν στην σκηνή του θεάτρου «Απόλλων».